Filmavond met Promised Land bij Jeroen in Tongelre – 11 mei

Promised Land is een hedendaags drama geregiseerd door Gus Van Sant. Matt Damon speelt Steve Butler, een verkoper die samen met zijn partner, Sue Thomason (Frances McDormand), een deal moet sluiten in een plattelands gemeente voor de uitbreidingsplannen van zijn bedrijf. Doordat het dorp het de laatste jaren hard te verduren heeft gehad door de economische crisis, verwachten de beide buitenstaanders, dat de dorpelingen het aanbod waarschijnlijk wel zullen accepteren. De boorrechten op hun eigendommen kunnen de nood verlichten.

Wat aanvankelijk als een makkelijke opdracht wordt gezien, wordt ingewikkeld als een gerespecteerde onderwijzer (Hal Holbrook) met steun van een burgerbeweging onder leiding van een dorpsbewoner (John Krasinski), en de belangstelling van een locale vrouw (Rosemarie DeWitt) tegen gas geeft. Promised Land verkendt America op het kruispunt waar big business en de kracht van kleine gemeenschappen botsen.

 

Deze film met Nederlandse ondertitels over schaliegas is een mooie aanvulling op de diverse krantenartikelen die de afgelopen weken weer in de krant hebben gestaan.

Wanneer: zaterdag 11 mei, 20:00 – 22:00 uur
Waar: bij Jeroen in Tongeren, adres wordt gemaild na aanmelding
Opgeven: jeroen@olino.org
Kosten: breng wat te knabbelen of iets te drinken mee om te delen