Gentech Friet eet ik niet – 15 maart

Op vrijdagavond 15 maart organiseert Omslag in Eindhoven de  informatie-avond ‘Gentechfriet eet ik niet’. Meike Vierstra van ASEED vertelt over de ontwikkelingen op het gebied van gentechnologie in Nederland en Europa – met een focus op aardappelen, en ze geeft een update over komende actieplannen.

De bijeenkomst begint om 20:00 uur bij Omslag, Hoogstraat 301a. Graag vooraf aanmelden: 040-2910295, of per e-maill: omslag@omslag.nl.

Meer over deze avond
Ook dit jaar zal de Wageningse landbouwuniversiteit WUR veldproeven doen met genetisch gemanipuleerde aardappels op verschillende plaatsen in Nederland. De aardappels van dit DuRPh-project worden ingezet als pro-gentech publiciteitsstunt om de publieke weerstand tegen GGO’s te verminderen en de Europese veiligheidsregelgeving op dit gebied uit te kleden. Als deze opzet slaagt, komt de dag dat gentechgewassen in ons milieu en op ons bord verschijnen met rasse schreden naderbij. Maar onlangs liet chemieconcern BASF weten te stoppen met de ontwikkeling van gentech-aardappels voor Europa ‘in het licht van het huidige onzekere wetgevende kader en het risico dat (test)velden vernietigd worden’. Geen BASF veldproeven meer. Dit laat zien dat publiek verzet de introductie van gentech-aardappels volledig kan stoppen.

De internationale actie-organisatie ASEED voert in 2013 een intensieve campagne, met onder andere een Gentechvrije Landbouw Dag eind mei/begin juni. Meer over deze campagne: http://www.aseed.net