Mega-Guerrilla-Gardeners-weekend – 22-25 april

Een fotoverslag van de Guerilla Gardeners activiteit vind je hier. Ook interesse in een geveltuintje? Laat het weten. De guerilla garderners hebben de smaak te pakken gekregen.

Het paasweekend staat in het teken van Guerilla Gardening. Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag. Bijvoorbeeld een stuk land dat al lang braak ligt en waar maar geen nieuwbouw op komt, een boomsingel of een lege bloembak.

Trek je tuinhandschoenen aan en doe mee! Dit jaar geeft GroenLinks Guerrilla Gardening een extra impuls door eind april uit te roepen tot het grootste Guerrilla Gardeners-weekend ooit. Vanaf Earth Day (en Goede Vrijdag) 22, 23, 24 én 25 april, willen ze dat er heel veel mensen en groepen betrekken. Aanmelden kan via http://www.guerrillagardeners.nl/.

GroenLinks Eindhoven doet natuurlijk ook mee met deze leuke en positieve actie! Dit keer gaan ze geveltuintjes aanleggen in Eindhoven! Eén stoeptegel vanaf de gevel wordt opgelicht en daarin worden leuke en vrolijke plantjes en bloemetjes gepoot. Op zaterdag 23 april starten ze om 11:00 uur ter hoogte van het Jean Sibelius Seniorenwooncomplex aan de Jean Sibeliuslaan 101, Eindhoven. Vanaf deze locatie uit gaan ze verder op pad om geveltuintjes aan te leggen. Dus wil je een geveltuintje hebben, laat het dan weten, dan zorgen zij voor een mooi geveltuintje! Wil je zelf een geveltuintje aanleggen dan kun je in dat weekend ook plantjes bij Menno Slaats ophalen. Meer informatie volgt nog! Meldt je voor deze actie aan via menno@groenlinkseindhoven.nl.

Wil je een eigen guerilla gardening actie doen en zoek je nog belangstellenden laat het dan even weten. Dan kijk ik of we op deze korte termijn nog iets voor elkaar kunnen krijgen. Mail naar eindhoven@transitiontowns.nl.