informatie- en filmavond in autonomencentrum BURGERS

Op woensdag 1 juli 2009 organiseren Transition Town Eindhoven en autonomencentrum BURGERS onze tweede informatie- en filmavond.

Bijna iedereen weet het: de olievoorraden slinken, en het klimaat verandert. Ook de economische crisis helpt mensen in actie te komen om veranderingen van onderop te bewerkstelligen. Transition Towns zijn locale gemeenschappen die zelf aan de slag gaan om ons wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken. In Eindhoven is nu ook een initiatief gestart.

De toekomst vraagt om steden en dorpen die klaar zijn voor de schaarste van aardolie en daarbij het klimaatprobleem serieus nemen. Initiatief van de inwoners is daarvoor nodig, want de uitdaging is te groot om alleen aan de overheden over te laten. Althans, dat vinden de initiatiefnemers van Transition Town Eindhoven.

Transition Town Eindhoven wil mensen bewust maken van mogelijkheden om veerkrachtig om te gaan met de gevolgen van een sterke stijging van de olieprijs en de klimaatcrisis. Dit moet leiden tot het uitvoeren van individuele en gezamenlijke activiteiten op allerlei gebied.

Programma:

19.00 uur kennismaking, soep, koffie en/of thee

20.00 uur film: “Power of Community: how Cuba survived Peak Oil” (2006)
De film is Nederlands ondertiteld en duurt 53 minuten.

21:00 nazit met vragen en discussie

Power Of Community...

We waarderen een (eigengemaakt) hapje bij de soep of bij de koffie, hulp bij de afwas.

Graag aanmelden als je mee wilt eten:  contact@eindhoven.transitiontowns.nl
of tijdens opening bij Burgers: 040-2113953

Adres autonomencentrum BURGERS: Hertogstraat 2, Eindhoven