Permacultuur

Lekker Lui – eten uit eigen tuin
Winkelwagens die de verkeerde kant uit willen en zware tassen die net op het randje van de tafel uit elkaar scheuren. Wie wil er niet gewoon lekker lui de eigen tuin in wandelen en rijp fruit van de boom plukken of kakelverse tomaat en salade zo uit de tuin op het bord?
Wie kennis wil maken met dé methode om dat snel en makkelijk voor elkaar te krijgen kan nu deelnemen aan een introductie-workshop Permacultuur, verzorgt door Leo Bakx Aardwerk i.s.m. Transition Towns Eindhoven.
Tijdens deze workshop maakt u samen met buurtgenoten en andere belangstellenden een “instant” eetbare mini-tuin. U leert over de 3 ethische en 12 ontwerpprincipes van permacultuur en nog veel meer.
De workshop is een opstap naar een echte “PermaBlitz” waarbij een groep mensen in één dag iemand’s tuin veranderen in een eetbaar landschap. Heb je meegedaan aan 3 Blitzen dan ben je zelf aan de beurt om geBlitzt te worden.
Meedoen aan deze kennismakingsworkshop is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in natura of euro’s is van harte welkom. Het meebrengen van een hapje en een drankje om te delen moedigen wij graag aan. Wij geven zelf het voorbeeld met koffie en thee.
De workshop begint rond 09:00 uur ‘s ochtens en eindigt met een gezamelijke lunch rond 13:00 uur.
Datum en plaats nader in te vullen.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Leo Bakx (info@aardwerk.org) of Inge Kouw (contact@eindhoven.transitiontowns.nl).